ZAŠTO SILIKON
SIlikon je fleksibilan i jak materijal i kao takav se pokazao kao odličan za izradu širokog spektra različitih kuhinjskih proizvoda.
Bezbedan po Vaše zdravlje, nežan prema Vašim šerpama i tiganjima, otporan na visoke i niske temperature, lak za čišćenje i odlaganje, izuzetno dugotrajan.
Uz sve to, dolazi u jarkim bojama što Vaš posao u kuhinji čini mnogo zabavnijim.
PREDNOSTI SILIKONA
Jedna od najvećih prednosti silikona je to što veoma dobro podnosi visoke temperature. Ujednačena distribucija toplote čini ga savršenim materijalom za izradu posuda za pečenje u rerni, pošto hranu u njemu možete peći bez bojazni od zagorevanja. Isto tako, kuhinjski pribor izrađen od silikona možete slobodno koristiti za vreme kuvanja i prženja, ne brinući se pritom da će se on istopiti ili deformisati. Može se prati u mašinama za pranje sudova.

Sa druge strane, silikon odlično podnosi i niske temperature pa je pogodan i za upotrebu u zamrzivaču. Posude od silikona možete direktno iz zamrzivača ili frižidera staviti u rernu od šporeta ili u mikrotalasnu rernu, bez opasnosti od fizičkog oštećenja same posude.

Silikon ima svojstvo da sprovodi toplotu jako sporo, što ga čini odličnim materijalom za izradu rukavica za rernu, podmetača za šerpe ili termootpornih ručki.
ČUVA VAŠE POSUĐE
Silikon je mekan i savitljiv materijal pa samim tim i nežan prema Vašem kuhinjskom posuđu. Ako koristite nelepljivo posuđe za kuvanje i pečenje, silikon je odličan izbor za kuhinjski pribor, jer neće ogrebati nelepljive premaze. Prilikom odlaganja možete uštedeti prostor tako što ćete Vaše silikonske posude za pečenje jednostavno saviti ili zgnječiti.
LAK ZA ODRŽAVANJE
Silikon je nelepljiv materijal, pa samim tim i lak za čišćenje, pošto se posle upotrebe ostaci hrane jako lako skidaju. Takođe, zahvaljujući svojoj fleksibilnosti sva hrana koja se zavuče u delove posude za pečenje (odakle biste je inače jako teško izvukli) se uklanja jednostavnim uvrtanjem same posude. Kako silikon kao materijal nije porozan, kuhinjski proizvodi od silikona su otporni na fleke od hrane.